Konsten att hyra en bil.

Konsten att hyra en bil.

Det borde vara lätt att hyra en bil. Uthyrningsfirmorna vill ju gärna få det att framstå i sin reklam att det är den enklaste sak i världen – men om du inte aktar dig kan du åka på ordentliga extrautgifter. Därför måste du räkna lite på det för att vara säker på att du verkligen får den bästa bilen för den bästa summan. En utgift som kan bli väldigt stor om du tänkt dig att åka runt och njuta lite under din semester är milkostnaden. Många biluthyrare har en milkostnad som du betalar per mil när du hyr bil. Om du ska åka långa sträckor kan detta bli mycket dyrt. Se därför till att du hyr bil med fria mil. Dessa kan vara lite dyrare i grundhyra, men efter några mil är det mycket billigare än när du betalar per mil.

Sedan bör du kolla vilka försäkringar som ingår och hur stor självrisken är. Om du skulle råka ut för något och inte är rätt försäkrad kan du råka ut för en självrisk på många tusen, och i värsta fall få betala hela skadan. Seriösa biluthyrare ser till att försäkringen täcker allt och att självrisken inte är större än om du skulle skada din egen bil.

Så ta inte den bil som är billigast, utan att först ha kollat vad du verkligen får för pengarna. Vill du läsa mer om vad du ska tänka på när du hyr bil kan du gå in på www.hyrbilsbolaget.se.

Inga relaterade inlägg.

Comments are closed.