Antioxidanter, Skydda dig mot de fria radikalerna

Skydda dig mot de fria radikalerna
Har du hört talas om de fria radikalerna? Om du gjort det – har du koll på vilka de är? Utifrån hur det låter skulle man nämligen kunna tro att det handlar om politik och att fria radikaler är en benämning på motståndare till något konservativt parti. Och att repliken ”Skydda dig mot de fria radikalerna” är från det konservativa partiets valpropaganda. Men nej, det handlar inte om politik – utan om den mänskliga kroppen och din hälsa.
Fri radikaler är något som bildas som en biprodukt vid ämnesomsättningen. Orsaken till att de är farliga är att de angriper den egna kroppen på ett aggressivt sätt om de blir för många. Vilket de blir om du konsumerar för mycket av vissa livsmedel och produkter. De fria radikalerna anses påskynda destruktiva processer i kroppen som kan leda till bland annat Alzheimers, Parkinson och cancer.
Som tur är har våra kroppar även antioxidanter som neutraliserar de fria radikalerna. Dock kan det hända att vi har för få antioxidanter i kroppen och måste komplettera på olika sätt. Antingen genom kost eller kosttillskott. Vill du veta mer om kost och kosttillskott kan du gå in på www.antioxidanter.info.

Andra relaterade inlägg:

  1. Varför behöver kroppen antioxidanter?
  2. Information om folsyra: Är folsyra och folat samma sak?

Comments are closed.