Att lägga laminatgolv

Laminatgolv är ett bra alternativ till trägolv. Det ser ut som trä men skillnaden är bland annat att termiter inte dras till det. De är också lättare att installera. Först placerar du de oöppnade paketen av laminatgolv i rummet där de ska installeras. Detta bör göras minst 48 timmar innan laminatgolvet ska läggas på plats. Detta behövs för att låta dem anpassa sig till temperaturen i rummet.

Du måste rengöra ytan där du kommer att placera laminatgolvet. Du kan sopa golvet eller använda den metod du föredrar. Dock måste du se till att ytan är riktigt ren.

Lägg sedan plast på golvet i rummet som kommer att täckas med laminatgolv. Tejpa plasten med en fuktbeständig tejp. Plastbitarna kan överlappa varandra, men du måste täcka hela golvet.

Täck plasten med skumvaddering. Detta är för att förhindra att några rester av exempelvis grus och sand – som du inte lyckats få upp – orsakar gropar i golvet. Skär skumfodret för att passa golvet och sätt fast med tejp. Lägg laminatgolvet och avsluta med en sista finish för att få det precis som du vill ha det.

Känner du att du vill läsa mer om detta och lära dig fler saker om golvläggning? Du hittar en hel del bra information om detta om du surfar in på www.golvläggning.com. Du hittar en hel del fakta där som nog kan ge svar på en del frågor. Behöver du hjälp med golvläggningen finns här även en jämförelsetjänst som hjälper dig att hitta rätt.

Inga relaterade inlägg.

Comments are closed.