Bakom den nya appen står Jens Saltin och Fredrik O

Steven – det är namnet på en ny betaltjänst, som inriktar sig mot gruppbetalningar. Bakom den nya appen står Jens Saltin och Fredrik Olofsson. Saltin har tidigare arbetat som chef för det enormt framgångsrika företaget Klarna.

Det var ett par år sedan som nyheten blev offentlig att Jens Saltin lämnar arbetet som landschef för Klarna i Storbritannien. Och med den nya tjänst, som har beskrivits som ett komplement till Swish, antar nu Saltin en ny utmaning i livet.

Saltin inledde sin mångåriga karriär inom Klarna med att utveckla Klarna mobil. Därefter har Saltin även varit Klarnas säljchef i Sverige men även arbetet för företag i Holland innan han hamnade i Storbritannien.

Saltin och Olofssons tanke bakom appen Steven, som funnits i betaversion ett tag men som lanseras på bred front under våren 2018, är att det ska bli smidigare att lösa de problem som kan uppstå i samband med att större sällskap gör saker tillsammans, som restaurangbesök eller weekendresor. Om detta berättar männen bakom appen i en artikel i Di digital.

Det här med att hantera gemensamma skulder kan ju innebära att det uppstår vissa pinsamheter. Och detta är något som Jens Saltin och Fredrik Olofsson tänkt på. Ambitionen är att det ska vara Steven, som i form av en bot är den som påminner om skulden och således blir detta något du slipper att göra själv.

Tillsammans med sin partner Olofsson är Saltins ambition att inleda med en lansering i Sverige men att appen med tiden ska finnas i flera andra länder i Europa.

Känt sedan tidigare är att Saltin och Olofsson knutit till sig nio miljoner kronor i riskkapital. Håll utkik efter Steven där appar finns att ladda ner – för Steven kommer onekligen att förenkla ditt och dina vänners liv.

Inga relaterade inlägg.

Comments are closed.