Gå ner i vikt med Atkinsons metod

Dr Robert Atkins utvecklade under 60-talet en metod för viktminskning som fokuserade på begränsning av intaget av kolhydrater. Metoden använde han framgångsrikt på över 10 000 personer under utvecklingens gång och sedermera har han rönt stor framgång med sin metod och har skrivit många böcker i ämnet.
Med sin metod gick Dr Atkinson emot vedertagna föreställningar om att det var fettet som skulle begränsas vid viktnedgång. Han menar att man genom att begränsa kolhydraterna går kroppen direkt till kroppens fett och förbränner detta, i stället för att först förbränna kolhydraterna – vilket annars är fallet.
Metoden har fyra olika faser vilka man går igen. Inledande fas, viktminskningsfas, föreberedande underhållsfas samt långsiktig underhållsfas. I de två första faserna är dieten stramare och viktminskningen går fort. I de två senare faserna planar viktminskningen ut tills du nått din idealvikt att hålla långsiktigt. Du har då hittat exakt det intag av kolhydrater som är idealet för dig i förhållande till din kropps naturliga förbränning.
Trots att Atkins metod funnits sedan sent 60-tal fick den sitt riktigt stora genombrott först 2003. Då med sådan genomslagskraft att var tionde amerikan använde den och försäljning av kolhydratrika livsmedel sjönk märkbart i butikerna.
Metoden har dock inte bara hyllats utan har sina kritiker som nagelfarit metoden i sina sömmar. Dock kan man inte komma ifrån att metoden har ett ganska övertygande facit.
Vill du lära dig mer om olika sätt att gå ner i vikt på kan du besöka www.viktexpert.se.

Andra relaterade inlägg:

  1. Gå ner i vikt
  2. Banta och gå ner i vikt
  3. Gå ned i vikt genom ny kur

Comments are closed.