Hedra din vänskap med hjälp av blomsterspråket

Hedra din vänskap med hjälp av blomsterspråket
Blomsterspråket sägs ha sina rötter i Asien men blommade upp i Europa och Sverige under romantiken på sent 1700-tal och tidigt 1800-tal. Då gavs det ut flera böcker i ämnet – som sedan har både levt kvar och utvecklats sedan dess.

Vit akacia
Du har en vän. Det är ingen romantisk vänskap. Det är en vänskap som står över både romantik och vardagens gråhet. Det är en vänskap som kanske funnits länge – eller precis är påbörjad – men du vet att den kommer att fortgå livet ut. Du har en vän som alltid finns där, som alltid ställer upp, som alltid lyssnar och kommer med goda råd. Du har en vän som du litar på och som du inte är rädd att gräla med, för vänner kommer alltid att finnas kvar.
Du har en vän som gör ditt liv ljusare när det är mörkt och som skulle göra även den ljusaste dag mörk om denne försvann.
Du har en vän som du beundrar. Beundrar för att denne alltid ser det bästa i människor. Beundrar för att denne alltid kan se det bästa i dig, även när du själv känner dig som den sämsta som finns.
Du vill berätta för din vän vad denne betyder för dig. Du vill visa din vän hur mycket du älskar denne. Men du hittar inte orden. Du vet inte vad du ska säga som fullt ut utrycker allt det du känner.
Det är för dig blomsterspråket skapades. Till din vän ska du köpa en vit akacia. För då säger du ”Ditt goda hjärta borgar för bestående vänskap”.
På www.skickablommorna.se kan du köpa blommor online och få dem direkt levererade till din vän.

Andra relaterade inlägg:

  1. Ta hjälp när det börjar hända för mycket i företaget

Comments are closed.