Hur du rengör smutsiga trätrappor

Trätrappor kan vara jättesnyggt på en elegant veranda eller ett utomhusdäck, men trämaterial som används utomhus kan också vara mycket mottagligt för en hel del smuts och mossbildning. Det kan se fint ute med vackert slitna trappor, men de kan också bli hala och se mindre inbjudande ut. En ordentlig rengöring av smutsiga trätrappor gör ditt hem säkrare och trevligare.

Allt du behöver för att rengöra smutsiga trätrappor är en sopborste, gummihandskar, en hink, skurborste och antingen särskilt rengöringsmedel för trämaterial eller flytande tvättmedel.

Sopa först hela trappan, och ta bort allt synligt damm och skräp. Blanda sedan rengöringsmedlet med varmt vatten i en hink. Kvoten är vanligtvis 1 matsked rengöringsmedel per 1 liter vatten. För tung fläckrengöring är särskilda rengöringsmedel för trämaterial att rekommendera. Applicera blandningen på hela träytan. Skrubba sedan med en borste för att få bort eventuellt smuts och skräp som har torkat in.

Istället för att bara ta bort medlet med en våt mopp, är det bättre att spola trappan med ordentligt med vatten. Det är viktigt att se till att inga bubblor eller rengöringsmedel ligger kvar på ytan. Dra sedan en torr trasa eller mopp över träet, och låt trappan torka av sig själv.

Du vill kanske veta var du kan läsa mer om trappstädning? En sida som innehåller mycket information om detta är www.trappstädning.biz. Här finns det gott om bra material kring ämnet att läsa. På sidan kan du också komma i kontakt med yrkesverksamma trappstädare som kan ge dig en hjälpande hand.

Inga relaterade inlägg.

Comments are closed.