Låna ihop några slantar till en resa till månen

Låna ihop några slantar till en resa till månen
Rymdturism är egentligen ett gamalt begrepp som länge funnits i mänsklighetens fantasi. På 60-talet hade man ganska klart för sig att år 2000 skulle rymdturism vara relativt vanligt och innebära att hela familjer åkte till rymden eller månen och bodde där på särskilda hotell (Barron Hilton presenterade 1967 sina planer på Orbiter Hilton och Lunar Hilton). Riktigt så långt har vi dock inte kommit ens år 2011.

Den första rymdturisten kom ut i rymden först den 28 april 2001. Han hette Dennis Tito och betalde 20 miljoner dollar för resan. Fram till 2009 är det fortfarande bara 7 personer som kan titulera sig rymdturister där Kanadensaren Guy Laliberté var den senaste. Resorna har heller inte blivit billigare med åren. 2008 reste Amerikanen Richard Garriott ut och fick då betala hela 30 miljoner dollar.
Ungraren Charles Simonyi är den ende rymdturist så här långt som varit ute två gånger. En gång 2007 och en gång 2009.
Ännu så länge är det bara Rysslands rymdprogram som kunnat erbjuda resor ut i rymden för betalande privatpersoner, men det finns flera privata företag över hela världen som jobbar intensivt på att utveckla farkoster som ska kunna ta passagerare ut i rymden. Ännu har dock ingen sådan farkost färdigställts.

Om du är intresserad av att ta en tripp ut i rymden är det alltså Ryska rymdprogrammet du får kontakta och biljetten kostar från 30 miljoner dollar (c:a 184 miljon SEK). Om du inte har sådana summor liggande på ditt sparkonto blir alltså första frågan: vem kan låna dig dessa pengar? Därefter uppstår en del andra frågor, som exempelvis: hur många år måste man amortera ett sådant lån när man tjänar 15 000 i månaden?
Du kan få svar på många frågor kring lån på www.bankexperten.se.

 • Låna pengar billigt med bästa lånet
 • Båtlån med lån jämförelse
 • Lånekostnad vid annuitetslån
 • Andra relaterade inlägg:

  1. Att låna pengar med banklån
  2. låna pengar på nätet med snabblån redan idag
  3. Låna pengar hos bankir
  4. Hitta billiga färgpatroner till din Brotherskrivare på Crossprint.ch
  5. Weekendresor och Weekend resa

  Comments are closed.