Läsplattan har medfört stora förändringar för hur vi konsumerar text

Läsplattan har medfört stora förändringar för hur vi konsumerar text, oavsett om det rör sig om böcker, tidningar, tidskrifter eller andra format. Tidiga läsplattor som Kindle, Bokon och Dito erbjöd relativt enkla funktioner: användaren kunde läsa, låna och köpa e-böcker, prenumerera på tidningar samt ladda ner dokument i olika standardformat. Nyare digitala plattformar gör det möjligt att lösa upp gränserna mellan text, ljud, bild, video och interaktiva element. Om du vill hålla dig uppdaterad om vad som händer på marknaden, besök då www.läsplatta.eu.

Den nya generationen läsplattor är designade för att maximera din läsupplevelse. Du kan enkelt läsa och köpa e-böcker och digitaliserade tidningar var du än är, när som helst på dygnet. Ett flertal e-butiker har lanserat egna läsplattor. Amazon, till exempel, har sin Kindle i ett flertal olika modeller och Adlibris har sin Letto. Läsplattan styrs vanligen av en kombination av pekteknik och knappar. Den konventionella läsplattan är utrustad med en blänkfri och papperslik skärm för att vara så vilsam som möjligt för ögonen.

Med en läsplatta slipper du belamra ditt hem med en massa skrymmande böcker. Adlibris Letto, till exempel, är mindre än en vanlig pocketbok men rymmer omkring 2000 e-böcker (minnet är 2 GB stort). Dessutom har just denna läsplatta en inbyggd ordbok för att du snabbt ska kunna slå upp okända ord. Läsplattan Letto har en batteritid på nästan en månad (eller omkring 30 000 sidvändningar).

Om du vill veta mer om läsplattor och vilka möjligheter den nya tekniken öppnar, besök då informationssajten www.läsplatta.eu. Här får du hjälp att hitta den läsplatta som passar dig bäst!

Andra relaterade inlägg:

  1. Har du tröttnat på att släpa runt på laptop och tunga böcker?

Comments are closed.