Satsa långsiktigt från start med webbyrå

Satsa långsiktigt från start med webbyrå

En av de första marknadsinsatserna för en ny firma är den egna hemsidan. Det kan kännas frestande att köpa in sig på ett riktigt billigt webbhotell där hemsidan är i princip gratis istället för att anlita en professionell, men lite dyrare produktionsbyrå eller webbyrå.

Gratissidan kostar inget och går snabbt att ordna. Problem med begränsade funktioner, reklam på hemsidan och dålig back-up uppvägs lätt när företagets verksamhet är i sin linda. Men, här gäller det att se upp. En kortsiktigt billig lösning kan bli dyrt i längden. Även om det kostar en liten slant extra, är det smart att redan från början arbeta tillsammans med en seriös produktionsbyrå.

Hemsida med innehåll
Mycket ska stämma för att en hemsida ska fungera på webben. En av de viktigare faktorerna är att den ska hittas på nätet. För det krävs en gedigen webbanalys inom det verksamhetsområde som företaget arbetar med. Den är utgångspunkten för att optimera sidan för sökmotorerna och därmed för potentiella kunder att hitta sidan. Utan träffar spelar det egentligen inte så stor roll hur bra hemsidan är eller vem som byggde den.

Hemsida som ger kunder
En sida som är sökordsoptimerad är ett gott steg på vägen för att få en framgångsrik marknadsföring av företaget på webben. Men det är inte tillräckligt. När presumtiva kunder landar på sidan ska de också gärna stanna kvar, och bli kunder. Därför är det också mycket viktigt att bygga eller köpa en användarvänlig sida. Alltför många företag bygger sina hemsidor utifrån företagets perspektiv och struktur. Det gör ingen kund lycklig. En professionell och framgångsrik hemsida är skapad utifrån den presumtiva kundens behov och förväntningar.

Tänk långsiktigt
Även om det inte finns så stora resurser för den där allra första hemsidan är givetvis målet med ett företag att det ska utvecklas och bli större. Då blir en reklambyrå eller en webbyrå mycket viktig för att pengarna ska satsar rätt. Det som räcker idag är kanske inte tillräckligt i morgon. Videofiler, bilder, forum och webbshopar tar stor plats på en server. Alltför snålt tilltagna webbhotell och gratisversioner behöver då bytas upp med allt vad det innebär. Det är då helt klart bättre att köpa en hemsida som kan uppgraderas efter behov hos en professionell webbyrå.

Professionell hjälp
Många misstag kan enkelt undvikas genom att redan från början ta hjälp av en produktionsbyrå eller reklambyrå med den kompetens och de resurser som kan tänkas behövas i framtiden. De allra bästa har olika paket som lätt kan uppgraderas i takt med att företaget växer och behoven av marknadspositionering på webben ökar.

Dinwebb.nu, en professionell och prisvärd webbyrå i Stockholm, är ett gott val. De tar emot kunder ifrån hela landet och arbetar utifrån företagets faktiska förutsättningar och utgår från en enkel, men mycket utvecklingsbar paketmodell. Deras grundpaket är dessutom helt gratis, och kan sedan uppgraderas efter behov.

Andra relaterade inlägg:

  1. Identa webbyrå

Comments are closed.