Söka Jobb

Söka Jobb

Att söka jobb är något som de flesta tvingas göra flera gånger under livet. Till en början är det vanligtvis ett extrajobb eller sommarjobb när man är ledig från skolan för att tjäna in några slantar. Senare under livet blir troligen jobbet allt viktigare i takt med att man utvecklats som människa och person. Något som är viktigt när man söker jobb är att man skall göra ett gott intryck. Detta börjar vanligtvis genom att man skickar in sitt CV till arbetsgivaren. (läs om att skriva cv här) Detta kombineras med ett personligt brev som skall berätta vilken typ av person du är och vad som kännetecknar dig.

På Karriärguiden kan man läsa följande:

“Att sälja in sig i sitt personliga brev och på anställningsintervjun behöver inte vara särskilt svårt, mycket handlar om att vara villig att anstränga sig lite extra för att motivera att man har den personlighet och de erfarenheter som krävs för ett visst jobb”.

För att söka nya jobb kan du gåin och surfa runt själv. Du skulle troligen bli förvånad om du fick se hur många jobb som finns där för dig att söka.

Andra relaterade inlägg:

  1. Dataspel och om spelkonsoler

Comments are closed.